piątek, 20 stycznia 2017

EXPRESOWY MUG CAKE BANANOWO-ORZECHOWY


Jeśli macie na przygotowanie śniadania bardzo mało czasu, ten przepis jest zdecydowanie dla was!
Musicie jednak posiadać.. mikrofalówkę :) Babeczka Mug cake, to moje kolejne przepyszne odkrycie, którym chce się z wami podzielić. Zajmuje dosłownie chwilkę. Wystarczy, że zaopatrzymy się wcześniej we wszystkie potrzebne rzeczy.

Składniki

 Mug Cake

- banan
- łyżka masła orzechowego
- 2 łyżki mąki kokosowej lub żytniej etc
- łyżeczka oleju kokosowego (najlepiej nierafinowanego - jeśli nie macie w ogóle w domu mug cake wyjdzie też bez tego składnika)
- 2 jajka
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- miód/daktyle (opcjonalnie)

Masa serowa

- 100 gram twarogu chudego
- jogurt naturalny (na oko)
- miód

Przygotowanie

Wszystkie składniki blendujemy i wylewamy do foremki/foremek wedle uznania. Wstawiamy do mikrofali na 2,5-3 minuty (moc mikrofali u mnie najwyższa).
Ser twarogowy mieszamy dokładnie z jogurtem oraz miodem, dodajemy wedle uznania na górę babeczki. Jeśli chodzi o ten dodatek, to możecie dodać co tylko sobie wymarzycie tak aby wam smakowało.
Gotowe!
Śniadanie w 5 minut, smacznego!

A dla ciekawych swoją foremkę kupiłam w Pepco :)


1 komentarz:

  1. Super sprawa:) musze tego w najbliższym czasie spróbować... Szybko i zdrowo:) wygląda mega apetycznie... pozdrawiam;)

    OdpowiedzUsuń